Jazzkatter med sväng i skön blandning

Den 25 mars var det dags för årets första konsert när West Jazz från Göteborg bjöd på svängig lunchjazz på Sockerfabriken. Arrangör var den ideella föreningen Jazzkatten i Lidköping, som sedan 1995 träget arbetar för att öka intresset för traditionell jazz.*

 

West Jazz består av:

 

 

Thomas Erlandsson, klarinett, altsax, sång)

 

 

 

 

 

 

Per Ekander (piano)

Kent Hjort (gitarr)

 

 

 

 

 

Jan Börjesson (basfiol, sång)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bosse Johnson (trummor)

 

 

 

 

 

West Jazz spelar lättlyssnad, glad, svängig och dansant musik i en skön blandning. Allt ifrån New Orleansjazz, swing och latinska rytmer till gamla goda svenska örhängen. med texter signerade Svenska Ord, Povel Ramel, Owe Thörnqvist med flera.

Konserten var välbesökt och kombinationen lunch och jazz var mycket uppskattad och uppiggande!

*Med traditionell jazz menas jazzmusik från tidig New Orleansjazz (blues, ragtime, marscher, gospel o dyl), via revivalmusiken på fyrtiotalet och dixielandmusiken på femtio- och sextiotalet och ända fram till den nutida jazz, som är inspirerad av den New Orleanska eran.

Eva & Conny

P.S. När jag sökte på ordet jazzkatt fick jag lära mig att man kan vara en jazzkatt oavsett vilken genre man sägs tillhöra. Det handlar om utstrålning, musikalitet och om att kunna leverera ett snett leende när tonen, oavsiktligt eller avsiktligt, hamnar litet på sniskan! D.S.