Malmhattan

Innan besöket på Malmö Konserthus tog vi hissen upp till 25:e våningen och restaurangen Kitchen & Table.

Marcus SamuelssonKonceptet är att New Yorker Marcus Samuelsson har bestämt sig för att föra in internationella smaker och kök till Skandinavien, för att kombineras tillsammans med lokala råvaror med syftet att ge oss spännande och uppfriskande smaksensationer.

Efter ett glas vin i baren med en fantastisk utsikt över Malmö satte vi oss till bords. Vi började med några Fulton Oysters. Alltså ostron, sojatapioka, fruset äpple och pepparrot. Älskar man inte ostron innan, så gör man det definitivt när man smakat dessa! Vi fortsatta med huvudrätten Duck Orange, närmare bestämt konfiterat anklår, grillad endive, apelsinglaserad persiljerot och sichuanpepparsky. Väldigt gott! Någon efterrätt var inte att tänka på. Att konfitera betyder att anklåret är kokt i sitt eget fett, vilket i sin tur betyder mättsamt. Maten för två personer inklusive två glas mousserade och en ½ flaska rött vin landade på 1 100 kr.

Betyg: 5 av 5 kompottpäron

Eva & Conny