Väldig roligt och väldigt sorgligt

David NichollsJag prenumererar på Storytel och har precis avslutat lyssnandet av boken ”Vi” av den brittiske författaren David Nicholls. En berättelsen om en familj under det som kanske är deras sista veckor tillsammans. Det är en komedi om de krav som ett långt äktenskap ställer, om föräldraskap, om förhållandet mellan förnuft och känsla, konst och vetenskap, föräldrar och barn, medelålder och ungdom.

Boken handlar om Douglas och Connie Petersens äktenskap, från dess romantiska början för tjugofem år sen till det som kanske blir slutet. Tillsammans med tonårssonen Artie, kallad Ägget, gör de en sista semesterresa tillsammans genom Europa, från Paris till Barcelona via Amsterdam, München, Venedig, Sienna och Madrid.  Och det mesta går snett! Det är intimt, rolig och hjärtskärande.

Johan Holmberg heter uppläsaren och hans röst är helt perfekt till den här boken. När man lyssnar på en bok är uppläsaren väldigt viktig. Tycker man inte om sättet att läsa på eller rösten slutar man ganska snart att lyssna. Här var det tvärtom svårt att sluta lyssna.

David Nicholls förra roman ”En dag” älskades av såväl publik som kritiker, och har i Sverige sålt i över en kvarts miljon exemplar. Jag är övertygad om att ”Vi” också kommer att få en stor publik.

Betyg: 4 av 5 kompottpäron
Rekommendation: Läs den eller lyssna på den

Eva