New Orleansjazz i sommarkväll

Onsdagen den 26 augusti fick jazzvännerna i vår lilla stad besök av Red Wing Band från Göteborg. Det var visserligen en kylig sommarkväll, men fullt av förväntansfulla människor på hantverksgården
på Limtorget *.

Red Wing Band bildades 1994 och spelar New Orleansjazz och Rhytm & Blues.

Bandet består av:
Hans Zakrisson, trombon
Leif Sivertsson, klarinett
Ingemar Wågerman, piano
Hans Jörgensen, banjo
Leif Melldahl, ståbas
Bo Johnsson, trummor
Gwyn Lewis, trumpet (inhyrd för kvällen)

 

Det svängde verkligen om de duktiga musikanterna i bandet. Det gjorde ju inte saken sämre när  Mr Lewis visade sig vara en fantastisk trumpetare och sångare!

Fri Entré!
Arrangörer var föreningen Jazzkatten , Lidköpings hembygdsföreningen, Lidköpings kommun och Studiefrämjandet.

Vi tackar och bockar!

 

 

 

 

* Limtorget  är ett torg i centrala Lidköping, nära järnvägsstationen.

Lidköping delas av ”älva” Lidan i två stadshalvor. Nya staden, på den västra sidan, anlades av Magnus Gabriel de la Gardie på 1670-talet.

Gamla staden, på den östra sidan, fick stadsprivilegier år 1446. Denna stadsdel eldhärjades omfattande år 1849. Elden kunde hejdas vid Hagagatan inom det kulturhistoriska området Limtorget.

Limtorget, som undgick branden är Lidköpings äldsta närområde med flera medeltida byggnader.  Namnet Limtorget kommer sannolikt från tiden då kinnekulleborna kom hit och sålde osläckt kalk, dåtida cement, som kallades lim.

Hantverksgården, med sina byggnader bevarade från senare delen av 1800-talet, är unik för Lidköping. Många städer saknar en liknande gårdsbildning. Hantverksgården inrymde i början av 1900-talet bostäder, häståkeri och smedja.

Eva & Conny