Standup på Opalen Comedy i Göteborg

IMG_1477Standup comedy är ju roligt, men inget slår upplevelsen att se det Live! Denna gång var det Magnus Betnér, Hasse Brontén och Petter Bristav som uppträdde. De kastade dessutom in en extra ståuppare i form av Roger…(tyvärr har jag glömt namnet).

Vi bokade middag innan showen, vilket visade sig vara klokt eftersom man då får sittplats. De som bara ser showen får nöja sig med ståbord. Naturligtvis fick vi platser närmast scenen, vilket medförde viss inblandning i showen… Vissa gillar inte det, men jag tycker det är något man får räkna med på standup. Maten var klart godkänd på opalenvis men är man som jag är storätare vill man ha en aningen större portion eftersom middagen börjar 19 och showen slutade efter 23.

Mest skratt drog Hasse Brontén som var hysteriskt rolig och som gjorde att man hade ont i ansikte och mage i pausen av allt skrattande. Magnus Betnér kändes inte 100% träffsäker denna gång, drog inte lika många skratt, men vinner så klart på att han är politiskt uppdaterad och mer bitsk. Även Roger var kul även om han har en bit kvar till Hasses Bronténs nivå och Petter Bristav funkade utmärkt som konferencier.

På det hela en mycket upplyftande kväll, även om jag alltid har åsikten att det är fegt när ståuppare försöker få publiken att häpna genom att dra osmakliga sex-skämt. Hasse Brontén visade att man kan vara rolig och dra skämt med sex-anspelning som ger skratt för att det är roligt istället för att locka till skratt genom överraskning.

Betyg: 4 av 5 kompottpäron
Rekommendation: Gillar du stand-up så klart värd att boka!

ERIK